Header gordijn

Hemelse- en Aardse geschenken

 
...

Deze filosofisch-religieuze stichting is opgericht om vertalingen van 2 Chinese Klassieken te publiceren en toegankelijk te maken. De door honderden miljoenen mensen als 'heilig' beschouwde duizenden jaren oude teksten van Tau Te Tjing en I Tjing behoren tot de oudsten ter wereld en stammen uit een tijd dat er 'mythisch' gedacht werd i.p.v. 'analytisch'. Dat betekent dat er in beelden/beeldspraak gecommuniceerd werd i.p.v. in streng afgebakende 'wetenschappelijke' definities. De natuurlijke symboliek van maanhuizen, planten en edelstenen is daar een belangrijk onderdeel van.

natuurlijke geschenken

Op deze website ziet u o.a. een aantal edelstenen die van oudsher als hulpkrachten bekend zijn bij vrijwel alle oude culturen. Als vorm om de (half)edelstenen te presenteren werd vooral het ei gekozen. Het ei bevat een nog onontsloten mysterieus potentieel. Bollen en punten worden in de verzameling opgenomen tot ze vervangen kunnen worden door representatieve eieren. Verder zijn de edelstenen ingedeeld naar het van oorsprong Indiase systeem van 7 chakra's. De chakra's (lett. 'energiewielen') zijn onderdeel van de moeder van alle wetenschap, de 'Kunst', beter bekend als 'astrologie'. Chakra's zijn geen vage Indiase verzinsels maar corresponderen met zon, maan en planeten.

De sterren zèlf (inclusief maan en planeten) werden t/m de 20e eeuw alom gezien als 'Schrift van God' of als (half)goden. Edelstenen werden gezien als de vertegenwoordigers van deze God-dienende sterren en dankbaar gebruikt als hulpkrachten voor de meest uiteenlopende taken. U treft ze hier (t.z.t.) ook in hun natuurlijke, ongeslepen verschijningsvorm aan (vooral in gebruik bij lithotherapie) en in een draagbare vorm (vooral in gebruik ter versterking/veredeling van de persoonlijke 'charm').

 

De indeling is van zwart ondoorzichtig naar kleurloos doorzichtig, waarbij zwart bij de onderste chakra behoort en kristalhelder bij de kruinchakra. Tussen begin en einde loopt de volgorde ongeveer gelijk met die van de regenboog: -rood-oranje-geel-groen-lichtblauw-donkerblauw-violet- .

  .  
edelstenen op chakra kaartje.chakra verbanden kaartje.charms op chakra kaartje
.
Etherische oliën, vooral bekend van welriekende kruiden (de basis van wierook & parfum) hebben een met edelstenen vergelijkbare werking/betekenis.
 
Wierook op chakra horizontaal kaartje.Chakra verbanden kaartje.Wierook op chakra vertikaal kaartje

Voor een korte samenvatting en verbanden met de I Tjing zie o.a.

 
Voor het doneren, ruilen of aanvragen van zulke natuurlijke hulpkrachten zie de geschenken pagina.
 
home pijltje
 
 

Valide CSS!