.Tweeling symbooltje

GEMINI

 
.
Functies: Bemiddelen, helen, koppelen, contact vormen, overbrengen, betrekkingen aanknopen, belangstelling wekken, mededelingen, lering verstrekken, verbindingen tot standbrengen, imiteren, dienen van twee of meer belangen tegelijk, bevorderen van vrijheid.
.
Eigenschappen: Aandacht, aanpassingsvermogen, welbespraaktheid, opgewektheid, mededeelzaamheid, veelzijdigheid, handigheid, luchthartigheid, oppervlakkigheid, ongebondenheid, onstandvastigheid, ongedurigheid, met alle winden meewaaien, een slag om de arm houden, napraten en naschrijven.
.
Steunt op: Kennis en relaties.
Lichamelijk: Armen, handen, schouders, luchtpijpen, longen.
.
Representatieve planeet: Mercurius symbooltje Mercurius.
Drijfveer van: de kracht en geaardheid van het verstand en van het geestelijke en intellectuele aanpassingsvermogen, de mate van iemands aandacht en oordeel voor en over zichzelf en anderen.
De Gemini-Mercurius toont de bemiddelende-, verbinding tot stand brengende-, overbrengende- en aaneenschakelende kracht, de functie voor het opvangen of doorzenden van nieuws of berichten en tot het vormen van mondelinge of schriftelijke contacten en relaties. Ook het ideeele of redelijke in enig plan of voorstel.
Fysiek toont Mercurius het gevoel, het motorische- en sensorische zenuwstelsel, handen, longen en ingewanden en alle bewegings- en overbrengende functies.
.
home